Στοματική Υγεία

Στοματική Υγεία: Η πύλη της υγείας στο στόμα

Το ρητό “Η υγεία ξεκινάει από το στόμα” είναι επιστημονικό γεγονός. Ασθένειες των δοντιών, των ούλων ή του στοματικού βλεννογόνου έχουν μεγάλη επίπτωση σε όλον τον οργανισμό. Δυσαρμονία των δοντιών ή της κροταφογναθικής άρθρωσης επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα και μπορούν να προκαλέσουν χρόνιους πονοκεφάλους και αντανακλαστικές κεφαλαλγίες.

Ως Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, έχω πάντα την υγεία των ασθενών υπό παρακολούθηση και μαζί με τον οδοντίατρο ή και τον ορθοδοντικό, έχω στόχο να διατηρήσω την στοματική σας υγείας μόνιμα σε υψηλό επίπεδο.

Ακόμη, σκοπός μου ως Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, είναι να μειώσω μόνιμα τον αριθμό των μικροβίων στο στόμα σας. Γι’ αυτό προσπαθώ να εξαλείψω εστίες μικροβίων στο στόμα π.χ. χαλασμένα δόντια ή χρόνιες φλεγμονές των ούλων. Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας παίζουν και οι ιδιαίτερες ανατομικές συνθήκες του κάθε ασθενή, π.χ.:

  • Πώς είναι το οστό;
  • Έχουν τα δόντια θετική πρόγνωση;
  • Είναι υγιής ο στοματικός βλεννογόνος;
  • Υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερης επικινδυνότητας λόγω ανατομικής μορφολογίας;

Στόχος είναι η αποκατάσταση της στοματικής υγείας των ασθενών και η διατήρηση της σε μόνιμη βάση. Έτσι, αποφεύγουμε το ρίσκο για την υγεία σας.