Η Καλύτερη Επιλογή

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τα εμφυτεύματα αλλάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Είναι σχεδιασμένα να αντικαθιστούν τα φυσικά δόντια και να φαίνονται και να λειτουργούν σαν αυτά. Με τα εμφυτεύματα, ένα άτομο που έχει χάσει τα δόντια του, μπορεί να φάει ξανά τα πάντα. Οι ασθενείς με εμφυτεύματα ξαναβρίσκουν το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή τους γιατί τα δόντια τους φαίνονται φυσικά.

Στατιστικές δείχνουν ότι το 69% των ενηλίκων ηλικίας 35-44 ετών, έχουν χάσει τουλάχιστον ένα δόντι από ατύχημα, φλεγμονή των ούλων, τερηδόνα ή αποτυχημένη απονεύρωση. Μέχρι την ηλικία των 74 ετών, 26% έχουν χάσει όλα τα δόντια τους.

Στο παρελθόν αυτοί οι ασθενείς δεν είχαν άλλη επιλογή από το να φτιάξουν μια ακίνητη γέφυρα ή μια ολική οδοντοστοιχία (μασέλα) για να αποκαταστήσουν την ικανότητά τους να φάνε, να μιλούν καθαρά και να χαμογελούν. Οι ακίνητες γέφυρες και οι ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) δεν είναι η καλύτερη λύση και συχνά δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα. Οι κινητές οδοντοστοιχίες μπορούν να γλιστρήσουν ή να δημιουργούν ενοχλητικούς ήχους κατά τη μάσηση ή την ομιλία. Ακόμη, οι ακίνητες γέφυρες επηρεάζουν τα διπλανά υγιή δόντια, ενώ οι ασθενείς που φορούν ολικές οδοντοστοιχίες έχουν μεγάλη οστική απώλεια. Φλεγμονές των ούλων και επανατερηδονισμός, συχνά οδηγούν τα δόντια που στηρίζουν τις ακίνητες γέφυρες σε πρόωρη αποτυχία. Γι’ αυτό το λόγο, συχνά, οι γέφυρες και οι μασέλες χρειάζονται αντικατάσταση μετά από 5-10 χρόνια.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται χειρουργικά από τον γναθοχειρουργό σας στις γνάθους και δεν στηρίζονται ούτε στα ούλα όπως οι ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) ούτε σε γειτονικά δόντια όπως οι ακίνητες γέφυρες. Τα εμφυτεύματα αποτελούνται από τιτάνιο το οποίο «ενσωματώνεται» στο οστό των γνάθων. Έτσι διαρκούν περισσότερο, δεν τερηδονίζονται και δεν κάνουν ενοχλητικούς ήχους.