Εμφυτευματολογία

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Ένα ωραίο χαμόγελο μας δίνει αυτοπεποίθηση, μας κάνει ελκυστικούς και συμπαθητικούς. Το μόνο προαπαιτούμενο: Να υπάρχουν όλα τα δόντια και να είναι υγιή και ωραία. Ένα μόνο δόντι να λείπει επηρεάζει πολύ αρνητικά όλη την αισθητική του προσώπου. Τα ατυχήματα και η περιοδοντική νόσος (περιοδοντίτιδα) προκαλούν απώλεια δοντιών κι εκεί έρχεται η ώρα του χειρουργού.

Αλλά δεν είναι μόνο ο αισθητικός παράγοντας που παίζει ρόλο. Εάν οι γνάθοι μείνουν για καιρό χωρίς δόντια, υπάρχει μεγάλη απώλεια οστού που κάνει ακόμα πιο περίπλοκη την μετέπειτα τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Στην πρώτη επίσκεψη, αναλύονται όλα τα δεδομένα της δικής σας περίπτωσης (οστό, ούλα, δόντια, εμφάνιση, σύγκλειση) κι εάν υπάρχει έλλειψη οστού για εμφυτεύματα, τότε υπάρχει η λύση των οστικών μοσχευμάτων.

Εάν πάλι υπάρχει αρκετή οστική υποστήριξη τότε τα εμφυτεύματα τοποθετούνται και χρησιμοποιούνται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι τοποθέτησης. Πιθανόν ο ασφαλέστερος τρόπος είναι η καθοδηγούμενη – πλοηγούμενη εμφυτευματολογία. Αυτή είναι μία μέθοδος βασισμένη στον σχεδιασμό της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων με τρισδιάστατη απεικόνιση. Όταν τα εμφυτεύματα ενσωματωθούν τοποθετούνται πάνω σε αυτά στεφάνες που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα φυσικά σας δόντια.

Κανονίστε μία συνάντηση για να ενημερωθείτε για την δική σας περίπτωση.