Γιατί εμφυτεύματα;

Γιατί εμφυτεύματα;

Είναι ένας τρόπος να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Είτε έχετε χάσει ένα δόντι πρόσφατα ή έχετε χάσει πολλά στο παρελθόν, ο μόνος τρόπος για να τα αναπληρώσετε επαρκώς είναι τα εμφυτεύματα. Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων είναι πάνω από 90%. Οι άλλες προσθετικές αποκαταστάσεις, όπως οι γέφυρες, απαιτούν το τρόχισμα υγιών δοντιών, ενώ οι ολικές (μασέλες) ή οι μερικές οδοντοστοιχίες (μηχανάκια) δεν ανταποκρίνονται στη λειτουργία της μάσησης αποτελεσματικά, δεν δίνουν αυτοπεποίθηση και ποιότητα ζωής στον ασθενή (κουνιούνται, φόβος ότι θα φύγουν από τη θέση τους, αποφυγή κοινωνικών επαφών).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αντικαταστήσετε ένα δόντι ή δόντια που έχουν χαθεί. Σε αντίθεση με τις ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) που στηρίζονται μόνο στα ούλα ή και τις γέφυρες που χρησιμοποιούν γειτονικά, συνήθως υγιή δόντια για στηρίγματα, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι αποκαταστάσεις μακράς διάρκειας τις οποίες τοποθετεί χειρουργικά στις γνάθους σας ο γναθοχειρουργός.

Οι ασθενείς που επέλεξαν να τοποθετήσουν εμφυτεύματα περιγράφουν μία ποιότητα ζωής πολύ πιο άνετη και ασφαλή από αυτούς που επέλεξαν να τοποθετήσουν γέφυρες ή ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες).

Όταν περιγράφουν οι ασθενείς τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων, λένε ότι νιώθουν άνετα και μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Μπορούν να τρώνε μεγαλύτερη ποικιλία φαγητών, χωρίς να περιορίζονται όπως οι ασθενείς με ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες). Αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι έχουν μια πιο ενεργή κοινωνική ζωή με την οικογένεια τους και τους φίλους τους κι επίσης, μπορούν να μιλάνε καθαρότερα με τους συναδέλφους τους. Για όλους τους παρακάτω λόγους, οι ασθενείς που έχουν εμφυτεύματα λένε ότι νιώθουν καλύτερα, δείχνουν καλύτερα και ζουν καλύτερα. Όλοι οι ασθενείς που έχουν εμφυτεύματα δηλώνουν ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή και αν φροντίζουν τα εμφυτεύματα σωστά, αυτή τους η επιλογή μπορεί να κρατήσει για πάντα.