Ομαδική Προσπάθεια – Ο Ασθενής Συμμετέχει

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ - Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Τα οδοντικά εμφυτεύματα συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη. Η εφαρμογή τους στηρίζεται στην ομαδική εργασία σύμφωνα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα εφαρμογής.

Η επιτυχία ενός εμφυτεύματος προϋποθέτει ότι όλοι όσοι εμπλέκονται- ο ασθενής, ο οδοντίατρος που φτιάχνει τη στεφάνη για το εμφύτευμα και ο γναθοχειρουργός που τοποθετεί χειρουργικά το εμφύτευμα- ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας. Και οι τρεις βρίσκονται σε συνεχή επαφή ώστε να είναι σίγουρο ότι όλοι κατανοούν τί χρειάζεται να γίνει για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετά την απόφαση για τοποθέτηση εμφυτεύματος, ακολουθεί η αρχική εκτίμηση που περιλαμβάνει κλινική εξέταση, απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες- αξονικές) και συζήτηση μεταξύ του ασθενούς και των γιατρών. Στη συνέχεια, ο γναθοχειρουργός τοποθετεί τα εμφυτεύματα στον ασθενή. Όταν τα εμφυτεύματα σταθεροποιηθούν στη γνάθο, ο οδοντίατρος ετοιμάζει τα αποτυπώματα για την άνω και την κάτω γνάθο ώστε να δημιουργηθεί το μοντέλο από το οποίο θα δημιουργηθούν οι στεφάνες και οι οδοντοστοιχίες.

Η ομαδική δουλειά συνεχίζεται πολύ μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και της στεφάνης. Είναι απαραίτητο να γίνουν αρκετές επανεξετάσεις για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία του εμφυτεύματος.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για πολλά χρόνια εάν τα φροντίζετε και εφαρμόζετε στοματική υγιεινή. Αυτό σημαίνει καλό βούρτσισμα και χρήση συμπληρωματικών μέσων (π.χ. οδοντικό νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια, στοματικό διάλυμα) και τακτικός έλεγχος από τον οδοντίατρο.